NICORETTE®
  • Tips for røykeslutt

    Husk at NICORETTE® kan hjelpe dersom du føler behov for ytterligere motivasjon og støtte. Fordi vi vet hvor vanskelig det er å slutte å røyke, har vi satt sammen noen tips fra andre røykere som har klart å slutte. Kanskje de vil hjelpe deg også.

    Bygg inn infografikk
    Bygg inn infografikk

Tips til å slutte å røyke – infografikk

1. Tenk på hvor mye penger du kan spare med å ikke kjøpe sigaretter! Motiver deg selv ved å planlegge hva du kan bruke disse pengene på.

 2. Sett en dato!Noen setter seg et nyttårsforsett om å slutte å røyke, men alle dager er like gode.Å velge en dato og holde seg til den kan hjelpe deg med din mentale forberedelse for å slutte.

3. Lag en liste over grunner til at du vil slutte å røyke.Hvis du ser på denne regelmessig, kan det hjelpe deg gjennom dine mestvanskelige øyeblikk.

 4. Et røykesug kan vare i inntil fem minutter. Så før du gir opp bør du lage en liste med fem-minutters strategier over ting du kan gjøre når røykesuget inntreffer, og gjør disse til røykesuget er over.

5. Bruk mer tid sammen med venner som ikke røyker for å unngå fristelsen til å røyke i sosiale sammenhenger.
 

6. Tenk positivt. Hvis du føler deg fristet, tenk på alt annet enn å tenne en sigarett – en fin dag på tur, et måltid eller et behagelig minne.Jo mindre du tenker på røyking, desto enklere vil det være å holde seg røykfri.

 

Aktivitetstips

1. Hold deg i aktivitet. Når du føler trangen til å røyke, tar du tankene bort fra det ved å holde deg aktiv. Tidlig på kvelden er ofte den mest vanskelige tiden, så prøv en ny hobby, pusse opp eller mosjoner. Du kan bestemme deg for å prøve en ny hobby, pusse opp eller mosjonere.

 

2. Røyking innebærer å gjøre noe med hendene, så det er en god ide å finne en midlertidig erstatningsvane for å kompensere for dette, slik som å tygge tyggegummi eller drikke mer vann.

 

3. Identifiser det som utløser røykesug hos deg. Å drikke alkohol er en av de mest vanlige utløserne, så prøv å drikke mindre når du først slutter å røyke.

 

4. Prøv nikotinerstatningspreparater (NEP). NICORETTE® tilbyr en rekke NEP-produkter som kan hjelpe deg med å takle røykesug og hjelpe deg når du prøver å slutte.