2 menn som går og snakker i skogen

Fakta om å slutte å røyke

Mange tror at det beste er å slutte brått, eller at nikotinerstatningsprodukter er like skadelig og avhengighetsskapende som røyk. Siden det kan være vanskelig å stumpe røyken og du kan ha nytte av korrekt informasjon, gir vi deg faktaene om røykeslutt og nikotinerstatningsprodukter.

Myte nummer 1: Jeg har røykt så lenge at skadene allerede har skjedd

Uansett hvor gammel du er når du slutter å røyke oppnår du helsemessige fordeler – allerede fra første dag! For eksempel, etter bare fem år er risikoen for hjerteinfarkt omtrent halvert sammenlignet med en person som røyker, og etter 15 år er risikoen for å få en hjertesykdom nesten den samme som for en person som aldri har røykt!

Finn ut hvilke andre helsefordeler du får ved å stumpe røyken.

Myte nummer 2: Jeg vil ikke slutte å røyke fordi jeg kommer til å legge på meg

Siden nikotinet du har fått fra sigarettene kan ha bidratt til å dempe sultfølelsen, er det ikke uvanlig å legge på seg litt i starten når man slutter å røyke. Det å slutte å røyke er likevel noe av det beste du kan gjøre for helsen din.  Nikotinerstatningsprodukter som NICORETTE®  kan hjelpe deg å holde kontroll på røyksuget, slik at du får én ting mindre å tenke på.

Myte nummer 3: Jeg kommer til å bli mer stresset

Avspenningen som du kan føle når du tar deg en sigarett er kun forbigående. Forskning har vist at røyking faktisk øker angst og depresjon på lang sikt. Røykere har faktisk 70 % større risiko for angst og depresjon sammenlignet med ikke-røykere. I stedet for å tenne deg en ny røyk, får du her tips om hvordan du kan takle stress.

Myte nummer 4: Å slutte ved hjelp av kun viljestyrke er den mest effektive metoden

I virkeligheten er det kun 4–7 % som lykkes å stumpe røyken kun ved hjelp av viljestyrke. Årsaken er rett og slett at det er vanskelig å slutte å røyke.  Derfor er det også helt OK å søke hjelp og støtte! Nikotinerstatningsprodukter som NICORETTE® kan faktisk doble sjansen din for å lykkes sammenlignet med om du baserer deg på viljestyrke alene. Finn produktet som kan passe for deg. 

10 tips för att sluta röka

10 tips for å slutte å røyke

Vi vet at det å slutte å røyke kan være en av de største utfordringene du kan møte. Her finner du tips som kan hjelpe deg å holde motivasjonen oppe og å følge planen.

Mann på kafé som drikker kaffe og bruker nettbrett-PC

Røykeslutt-kalkulator

Med vår Røykeslutt-kalkulator kan du regne ut hvor mye penger du kan spare på å slutte å røyke.