Hopp til hovedinnhold

Du er her

Myter og fakta om nikotin

Mange tror det er like farlig å bruke nikotinerstatningsprodukter som det er å røyke. Sannheten er at nikotinerstatningsprodukter kan hjelpe deg å stumpe røyken ved å dempe nikotinsuget samtidig som du unngår å få i deg de mange skadelige kjemikaliene i sigaretter. Dette er ikke den eneste myten om nikotinerstatningsprodukter. Her ser du fire vanlige myter, og sannheten om dem.

Myte nummer 1: Nikotinerstatningsprodukter er like skadelig som røyking

Røyking er en velkjent årsak til kreft, hjertesykdommer og mange andre sykdommer. Det er de mange giftstoffene i sigarettrøyken som er årsaken til disse skadelige effektene, men ikke nikotinet. Nikotinerstatningsprodukter har hjulpet røykere å slutte i årevis og er et veldokumentert hjelpemiddel.

Myte nummer 2: Nikotinerstatningsprodukter er like avhengighetsskapende som sigaretter

Sannsynligheten for langvarig avhengighet av nikotinerstatningsprodukter er liten. Derfor er ikke bruk av slike produkter det samme som å bytte en nikotinavhengighet med en annen. En av årsakene til dette er at nikotin fra nikotinerstatningsprodukter bruker mye lengre tid på å nå frem til hjernen enn når du røyker.

Myte nummer 3: Nikotinerstatningsprodukter fungerer ikke

Det er vist at nikotinerstatningsprodukter kan doble sjansene for at en røyker klarer å slutte for godt*. Årsaken til at enkelte ikke klarer å slutte å røyke med nikotinerstatningsprodukter, er ofte at de ikke bruker nok av dem eller bruker dem feil. På produktsidene våre finner du informasjon om hvordan du skal bruke NICORETTE® produktene riktig.

*Sammenlignet med å slutte kun ved hjelp av viljestyrke.

Myte nummer 4: Nikotinerstatningsprodukter er dyre

Enkelte føler nok at nikotinerstatningsprodukter er for dyre, men du vil nok bli overrasket om du sammenligner prisen med hva det koster å røyke! Hvis du for eksempel tar det anbefalte gjennomsnittlige antallet NICORETTE® tyggegummi pr. dag (10 stk), koster det deg ca. 20,- til 22,- kr. pr. dag*, mens en 20-pakning med sigaretter koster ca. 100,- kr.

*Basert på at en pakke med 210 stk NICORETTE® 2 mg tyggegummi koster ca. 450,- kr.

Vi forstår at det kan være vanskelig å få oversikt i utvalget av nikotinerstatningsprodukter og hvordan de skal brukes. Røykesluttplanene gir deg derfor eksempler på hvordan du kan bruke NICORETTE® produkter til å hjelpe deg å slutte å røyke, og deretter til å slutte helt med NICORETTE® også.

Fordelene ved å stumpe røyken

Har du noen gang lurt på hva som skjer med kroppen når du slutter å røyke? Lær mer om alle fordelene med å stumpe røyken.

10 tips för att sluta röka

10 tips for å slutte å røyke

Vi vet at det å slutte å røyke kan være en av de største utfordringene du kan møte. Her finner du tips som kan hjelpe deg å holde motivasjonen oppe og å følge planen.