10 RÅD FOR RØYKESLUTT

Vi vet at det å slutte å røyke byr på en enorm utfordring, men røykeslutt er verdt det harde arbeidet. Vi har samlet noen gode tips som kan hjelpe deg med å takle røykesuget, håndtere stress og som kan gi deg et positivt syn på reisen for å bli røykfri.

Tips 1: Planlegg å slutte

Man looking at a laptop computer on a desk

Å slutte å røyke er ikke en lett oppgave. Lag en plan som fungerer for deg og som kan hjelpe deg å nå målet ditt.

Start med å bestemme deg for en dato! Velg en dato for røykslutt og forplikt deg til datoen. Det er en fin måte å forberede deg mentalt på å slutte å røyke.

Tenk over om du vil slutte helt eller gradvis, og finn riktig produkt(er) som passer for deg.

Tips 2: Husk hvorfor du bestemte deg for å slutte

Lag en liste over alle grunnene til at du ønsker å slutte å røyke, og legg listen på et synlig sted. Når du føler for å gi opp, minn deg selv på hvorfor du gjør dette og fortsett!

Tips 3: Bruk pengene du sparer på sigaretter til å unne deg noe fint.

Beregn hvor mye du kan spare på å slutte å røyke ved å bruke røykeslutt-kalkulatoren vår.

Sørg for at du faktisk ser pengene du sparer. Lag en dedikert sparekonto, eller bruk en fysisk sparebøsse for pengene du sparer. Nyt den morsomste delen – å bestemme deg for hvordan du skal bruke summen.

Tips 4: Slutt sammen med en venn

Group of people talking together

Samarbeid med en venn som også vil slutte. På den måten kan dere holde hverandre motiverte ,og vite at dere ikke er alene om å slutte.

Tips 5: Finn ut hva som trigger røykesuget

Tren viljestyrken ved å begrense eller droppe trigger-situasjoner du vanligvis forbinder med røyking. Lær hvordan du identifiserer utløsende faktorer og få tips for å overvinne røyksuget..

Tips 6: Hold deg opptatt for å motstå røykesuget

Når du føler en trang til å røyke, kan du motstå røykesuget ved å holde deg opptatt. Røykesuget varer vanligvis i 5-10 minutter. Lag derfor en liste over ting du kan fylle dette tidsrommet med. Gå for eksempel rundt huset eller leilighetsblokken, ring en venn, rydd i skrivebordet eller les nyhetene.

Tips 7: Håndter stresset med trening

Three people doing yoga exercises

Fysisk aktivitet er en fin måte å takle stresset som oppstår ved røykeslutt. Gå, løp, svøm eller ta fatt på en helt ny aktivitet. Lungekapasiteten din forbedres med så mye som 10% ni måneder etter røykeslutt, slik at du kan gjøre mer.

Tips 8: Få støtte av dine nærmeste

Fortell venner og familie at du ønsker å slutte. De forstår at du skal begi deg ut på en utrolig reise og vil støtte deg på veien! Når du sliter med å holde det gående, len deg på dine nærmeste for oppmuntring!

Tips 9: Tenk positivt

Det vil komme tider der du ønsker å kapitulere og røyke en sigarett. Når dette skjer, kan du tenke på alt det positive som følger med å være røykfri. Du kan få mer energi, bedre smaks- og luktesans, sunnere hud, hvitere tenner og mange andre helsefordeler.

Tips 10: Prøv nikotinerstatningsprodukter

Woman studying with a book and green pen

Når du slutter å røyke, kan nikotinabstinens gjøre deg irritabel, engstelig eller nedstemt. Nicorette® kan hjelpe med å takle disse abstinenssymptomene, slik at du kan fortsette dagen uforstyrret!

Finn produktene som kan fungere for deg