MYTER OM RØYKESLUTT

Two women talking together

Mange tror at røykeslutt er best med cold turkey-metoden, eller at nikotinerstatningsprodukter er like skadelig og vanedannende som røyking. Her er noen myter og sannheter om røykeslutt og niktotinerstatningsterapi. Det er vanskelig å slutte å røyke, derfor kan vi hjelpe til med orientering i jungelen av informasjon.

Myte 1: Jeg har røyket så lenge at skaden allerede er gjort

Å slutte å røyke gir helsemessige fordeler uansett alder, og fordelene starter den dagen du slutter! Etter bare ett år reduseres risikoen for hjerteinfarkt til omtrent halvparten av det risikoen er for en som fortsatt røyker. Etter 10 år halveres risikoen for kreft, sammenlignet med en som fortsetter å røyke.

Finn ut hvilke andre helsemessige fordeler du får ved å slutte å røyke.

Myte 2: Jeg bør ikke slutte å røyke, da legger jeg på meg.

Røyking kan undertrykke appetitten, som får deg til å føle deg mindre sulten. Det er derfor ikke uvanlig å legge på seg litt når du slutter å røyke, men å slutte å røyke er noe av det desidert beste du kan gjøre for helsen din.

Myte 3: Det vil gjøre meg mer stresset

Stressavlastningen du kan føle når du røyker en sigarett er bare midlertidig. Forskning har vist at røyking på lang sikt faktisk øker angst og depresjon. Faktisk kan røykere ha opptil 70 % økt risiko for angst og depresjon sammenlignet med ikke-røykere

Myte 4: Å slutte kun med hjelp fra viljestyrke er den mest effektive måten

Faktisk er det bare 4-7 % som klarer å slutte kun med viljestyrken. Det er fordi røykeslutt er tøft, og det er fint å få hjelp og støtte! Ved å bruke et nikotinerstatningsprodukt, som Nicorette® munnspray , kan du doble sjansene dine for å lykkes med å slutte – versus det å stole på viljestyrken alene.

Finn riktige produkter for deg!

Woman sitting on a sofa with a mug