HVA KAN JEG GJØRE HVIS JEG FÅR ET TILBAKEFALL?

Vi vet at det er utfordrende å stumpe røyken, til tross for at vi hele tiden blir minnet på at det er noe av det mest fantastiske man kan gjøre...

Group of people talking together

Forstå at røykeslutt er en læringsprosess

Husk at å slutte å røyke er som å lære å sykle. Det hender at man faller av sykkelen, men det viktigste er å komme seg opp igjen. Slik lærer vi av våre feil, og den samme logikken gjelder for røykeslutt.

Prøv å forstå hva som ledet til avsporingen, og planlegg hva du skal gjøre annerledes neste gang.

En stor del av røykeslutt er å identifisere hva som får deg til å ville røyke. Ved å bli klar over dine utløsende faktorer - eller triggere - kan du lære hvordan du unngår dem neste gang. Vi har samlet noen tips for deg som hjelper deg å stå imot røykesuget.

Påminn deg selv om målene

Tenk på alle de gode tingene som har skjedd siden du sluttet å røyke, og minn deg selv på hvorfor du la ut på denne reisen. Et godt tips er å skrive ned grunnene til hvorfor du vil stumpe røyken, og legg listen et synlig sted. Husk at du gjør noe helt utrolig!

Snakk med et støttenettverk

Ikke vær redd for å be om støtte når du har behov for det, og del følelsene dine med andre. Å snakke med venner eller helsepersonell kan kaste lys over hvorfor du hadde et tilbakefall, og hvordan du fremover kan unngå å røyke.