HVORDAN OVERVINNE RØYKESUGET

I de første ukene etter røykeslutt, kan røykesuget være krevende. Å forstå røykesuget ditt er avgjørende for å kunne stumpe røyken for godt. Vi er her for å hjelpe! Vi har samlet noen tips for hvordan du kan unngå røykesuget og lindre abstinenssymptomene.

Identifiser de utløsende faktorene som får deg til å ville røyke

2 women doing yoga on rooftop

Skriv ned alle tingene og situasjonene som gir deg lyst til å røyke – dette er de utløsende faktorene – eller triggerne dine! Du kan gjøre det enklere for viljestyrken din, og dermed øke sjansene for å slutte for godt, ved å begrense eller unngå disse triggerne.

Hvis du for eksempel vanligvis røyker en sigarett til morgenkaffen, er morgenkaffen en utløsende faktor. Prøv å drikke noe annet i stedet for kaffe, som te eller juice!

Unngå utløsende faktorer ved å bryte vaner

Røyker du i jobbpausen? Når du er ute og drikker alkohol med venner? Når du føler deg stresset?

  • Å etablere vaner tar tid, og å bryte dem skjer ikke i en håndvending. Løsningen ligger i å gjøre noe annet eller nytt i situasjoner der din normale reaksjon ville vært å røyke.
  • I stedet for å gå på stamstedet, prøv å besøke steder du ikke forbinder med røyking. Kanskje dette er kinoen, eller ute på shopping?
  • Alkohol er en vanlig utløsende faktor. Prøv å unngå alkohol så godt du kan, spesielt den første uken når røykesuget er på sitt mest intense.
  • Hvis du bruker røyk som avslappingsmetode, bør du finne andre alternativ for stresshåndtering. Forsøk å ringe en venn, hør på favorittsangen din eller gå en tur (trening er en utmerket stressavlaster!) Dersom du vanligvis røyker etter middagen, kan du heller ta en kort spasertur.

Vær forberedt

Det er utfordrende å forbli røykfri rundt andre røykere. Vi forstår at det kan være vanskelig å omgås venner og kollegaer, men røykeslutt er ingen grunn til å kutte sosiale bånd – bare vær forberedt!

Hvis du er omgitt av røykere i lunsjpausen, kan du prøve å tygge Nicorette® tyggegummi for å lindre røykesuget.

Nicorette®-produkter gjør det enklere for viljestyrken, og hjelper deg med å takle røykesuget ved å dempe nikotinabstinenssymptomer. For å håndtere røykesug i sosiale situasjoner kan du prøve å tygge Nicorette® tyggegummi eller én av Nicorette® sugetabletters to smaksvarianter.

Tenk positivt

Fokuser alltid på de positive sidene ved røykeslutt – for eksempel at du får bedre helse, et sunnere utseende, hvor mye penger du sparer og hvor glade dine nærmeste blir når de finner ut at du har sluttet å røyke. Gi disse positive tankene en sentral plass i tankegangen. Eller bedre: Skriv dem ned på en liste som du henger opp eller legger et sted hvor du ser den ofte, for eksempel på kjøleskapet. Denne optimismen kommer godt med når du må takke «nei» til sigaretter.

Lindrer røykesuget

For hurtigvirkende demping av røykesuget kan Nicorette® munnspray lindre abstinenssymptomer etter bare 30 sekunder, slik at du kan fortsette dagen uforstyrret.

Bruk produktvelgeren for å finne riktige produkter for deg.