OM NICORETTE

Man holding a packet of gum

Vårt mål

Å slutte å røyke er noe av det smarteste du kan gjøre for helsen din. Samtidig byr røykeslutt på en stor utfordring. Derfor tilbyr Nicorette® en rekke produkter, informasjon og råd for å gi deg støtten og motivasjonen du trenger for å komme i mål.

Vi har laget innovative nikotinerstatningsprodukter i mer enn 40 år.

Vårt mål er å alltid tilby høyest mulig kvalitet, og alle våre produkter er utviklet etter farmasøytiske standarder. Slutt å røyke, bryt vanen med Nicorette®.

Vår visjon

Nicorettes® visjon er å hjelpe alle til å leve et sunt liv ved å støtte valget om å slutte å røyke for godt .

Vi ønsker å være til stede hele veien – enten du vil kutte ned på antall sigaretter eller slutte å røyke helt. Vi tilbyr informasjon og støtte på hvert eneste steg på reisen mot røykeslutt, inkludert:

Forberedelsene til røykeslutt
Underveis i røykeslutt
Etter at du er blitt røykfri

Se vårt utvalg av Nicorette®-produkter som er klinisk bevist som hjelpemiddel mot røykeslutt. Start reisen mot en røykfri fremtid i dag.

Vår historie

Submarine displaying Swedish flag

Nicorette®-produkter har hjulpet folk til å bli røykfrie i mer enn 40 år. Men vår historie strekker seg enda lengre tilbake i tid.

I 1967 fikk legene Claes Lundgren og Stephan Lichtneckert fra Lund i Sverige, som da jobbet for Leo Pharmacia, ideen om et nytt produkt som ville redusere symptomene på nikotinabstinens.

Lichtneckert og Lundgren ville utvikle et produkt som kunne hjelpe datidens ubåt- og flymannskaper, som slet med konsentrasjonsevnene på grunn av nikotinabstinenser. Resultatet av idémyldringen var en tyggegummi som inneholdt nikotin, uten de andre giftstoffene som finnes i sigaretter.

Det tok år med forskning og utvikling, men i 1978 ble den første nikotintyggegummien lansert i Sveits.

Mellom 1990 og 2008 ble en rekke andre Nicorette®-produkter lansert, inkludert plaster, og inhalator

Mellom 2011 og 2018 ble den første Nicorette-munnsprayen og sugetabletten, lansert, fulgt av sugetabletter med fruktsmak og munnsprayprodukter med assorterte smaker.

I dag er Nicorette®-produkter tilgjengelig i mer enn 50 land rundt om i verden. Og vi fortsetter å forske, utvikle og produsere nye produkter som er klinisk bevist å hjelpe deg med røykeslutt.

Tidslinje for Nicorette-produkter
• 1967: Claes Lundgren og Stephan Lichtneckert får ideen til nikotintyggegummi
• 1978: Den første nikotintyggegummien blir tilgjengelig for forbrukere i Sveits
• 1980: Nicorette® registreres som legemiddel i Storbritannia
• 1990-tallet: Nicorette®-produkter lanseres som et reseptfritt legemiddel
• 2011: Nicorette® munnspray kommer for salg
• 2011-2018: Nicorette® sugetabletter kommer for salg
• 2018: Sugetabletter med fruktsmak og munnsprayprodukter fra Nicorette blir lansert