Ønsker du å slutte ved å trappe gradvis ned på røykingen?

 

Å bestemme seg for å slutte å røyke er et viktig og vanskelig valg. Det er også viktig at du velger den metoden som passer best for deg.

Det kan hende du ønsker å slutte helt med én gang, eller kanskje du synes veien fremover virker mer overkommelig dersom du reduserer antall sigaretter gradvis over tid. Det er helt opp til deg!

Hvis du vurderer å slutte gradvis, kan det være lurt å ha følgende i bakhodet:

Nedtrapping er et fleksibelt valg, hvor du kan redusere røykingen litt etter litt.
Det å redusere antallet sigaretter du røyker, er et positivt tiltak på veien mot å slutte å røyke.
Siden du fortsatt røyker, kan du imidlertid oppleve at det blir vanskeligere å slutte helt i det lange løp.
Du fortsetter å utsette deg for de helseskadene røyking medfører og du bruker fortsatt penger på røyk, helt til du slutter for godt.

Slik slutter du ved hjelp av gradvis nedtrapping:

Dersom du ikke ønsker, eller klarer, å slutte helt å røyke med en gang, kan du gradvis erstatte flere og flere av sigarettene med Nicorette® tyggegummi eller Nicorette® sugetabletter i stedet. Etter hvert skal du kutte ut alle sigarettene og fortsette med Nicorette® i en periode. Til slutt kan du stoppe å bruke Nicorette® også.

Slik kan du gå frem

Når du kjenner røykesug, ta en Nicorette® tyggegummi eller sugetablett i stedet for en sigarett for å lette røykesuget. Det kan være fornuftig å starte med å bytte ut de sigarettene som betyr minst for deg i hverdagen. Bruk ikke mer enn 24 tyggegummier eller 15 sugetabletter pr. dag.

Fortsett å redusere antall sigaretter per dag så mye som mulig. Dersom du ikke har greid å redusere antall sigaretter etter 6 uker, snakk med legen din eller annen profesjonell hjelp.

Du bør gjøre et forsøk på å slutte helt å røyke så snart du føler deg klar for det, men ikke senere enn 6 måneder etter at du begynte å bruke Nicorette® tyggegummi eller sugetabletter.

Dersom du ikke har gjort et forsøk på å slutte helt å røyke etter at det har gått 9 måneder etter oppstart med Nicorette® tyggegummi eller sugetablett, snakk med legen din eller annen profesjonell hjelp.

Regelmessig bruk av Nicorette® i mer enn ett år anbefales ikke. Noen kan ha behov for lengre bruk enn 1 år for å unngå å begynne å røyke igjen. Gjenværende tyggegummier/sugetabletter bør spares, da trangen til å røyke kan oppstå brått igjen.