SLIK GJENNOMFØRER DU RØYKESLUTT I DITT EGET TEMPO

Man stroking a dog outdoors

Røykeslutt kan være utfordrende, og alle har sin egen opplevelse av prosessen. Uansett om du bestemmer deg for å slutte brått, eller å gradvis redusere antall sigaretter, er det viktig å velge den tilnærmingen som fungerer best for deg.

Ønsker du å slutte gradvis?

Dersom du vil slutte å røyke gradvis, kan det være lurt å ha dette i mente:

  • Å redusere antall sigaretter du røyker er et positivt skritt mot røykeslutt.
  • Fordi du fortsatt røyker sigaretter, kan det være vanskeligere å slutte helt å røyke.
  • Gradvis nedtrapping av sigaretter er fortsatt helseskadelig og kostbart, men gir deg fleksibiliteten til å bryte vanen litt etter litt.

Slik virker gradvis nedtrapping

Gradvis nedtrapping er når du reduserer antallet sigaretter, mens du holder nikotinbehovet og abstinenssymptomene i sjakk med Nicorette® tyggegummi eller Nicorette ® sugetabletter (Nicorette® frukt eller Nicorette® coolmint), inntil du kan slutte å røyke.

Hvorfor ikke sette deg som mål å slutte å røyke om seks måneder? Alle har en unik opplevelse av røykeslutt, så sett et mål som er realistisk og oppnåelig for deg.

Pack of 2mg Nicorette Gum

Vil du slutte å røyke cold turkey?

Helsefordelene ved å være røykfri starter umiddelbart etter røykeslutt. Det er mange fordeler ved å slutte cold turkey, som for eksempel at smakssansen forbedres etter 2 dager, og at du ved dag 3 uten sigaretter sannsynligvis vil ha mer energi. Å slutte cold turkey vil imidlertid teste viljestyrken din, men det er nettopp derfor vi er her for å hjelpe!

Nyttige tips som kan hjelpe deg med å overvinne røykesuget

Å slutte å røyke er vanskelig, og spesielt i starten er det helt normalt at du vil føle deg både irritabel og frustrert. Men ikke la dette bekymre deg – Nicorette®-produkter kan hjelpe deg med å håndtere disse abstinenssymptomene, og dempe røykesuget.

Nicorette®-produkter håndterer røykesug og nikotinabstinenser. Lær mer om hva som kan utløse røykesuget, slik at du kan unngå eller være forberedt på situasjonene. Oppdag hvordan du kan overvinne røykesuget.