ETABLER ET STØTTENETTVERK FOR RØYKESLUTT

Å slutte å røyke er ikke lett. Sannsynligvis er det én av de største utfordringene du vil møte. Det vil komme stunder der du vil ha behov for moralsk støtte i øyeblikk der du føler deg svak. Her er noen forslag til hvordan du kan etablere et støttenettverk.

Ser du etter en røykeslutt-venn?

2 women doing yoga on rooftop

Snakk med en venn eller kollega som røyker, og spør om han eller hun vil slutte å røyke sammen med deg! I motsetning til ikke-røykende partnere eller venner, vil en røykeslutt-venn sannsynligvis ha større forståelse for hva det er du går gjennom. Han eller hun vil bli utfordret av de samme følelsene, problemene og det samme røykesuget. Slik kan du få riktig støtte når det trengs.

Bli med i en lokal støttegruppe

Spør fastlegen eller på lokale apotek om det er finnes lokale støttegrupper for tobakkavvenning, eller søk på nettet om hjelpetilbud i ditt område.

Hjelpelinje for røykeslutt

Bruk nettet for å finne nummeret til en hjelpetelefon. Hjelpelinjer for røykeslutt tilbyr ekspertstøtte og råd.

Start en blogg

Hvorfor ikke starte en blogg om å bli røykfri? Regelmessige innlegg som følger progresjonen din vil være en fin måte å dele opp- og nedturer på, og forpliktelsen til bloggen vil være en stor motivasjonsfaktor for å lykkes med røykeslutt.