SLIK KAN DU OPPNÅ RØYKESLUTT

Woman laughing outdoors

Å slutte å røyke kan forandre livet ditt på utrolig mange måter. Det kan hjelpe deg å bli sprekere og sunnere og spare penger du heller kan bruke på andre ting.

Du behøver kanskje mer hjelp enn viljestyrken alene for å oppnå røykeslutt. Å kombinere motivasjonen med røykesluttbehandlinger kan gi den støtten du trenger for å stumpe røyken.

Nikotinerstatningsprodukter (NEP) kan gi deg ekstra hjelp til å holde deg på rett spor. Produktene virker ved å redusere røykesuget og bidrar til å holde nikotinabstinenser i sjakk, uten de giftige kjemikalene fra sigaretter.

Du kan få flere former for reseptfrie NEP på apoteket. Disse inkluderer:

 • Munnspray
 • Tyggegummi
 • Sugetabletter
 • Depotplaster
 • Inhalatorer

Lær mer om de forskjellige nikotinerstatningsproduktene (NEP) for å finne det rette produktet for deg.

Nicorette®-produkter som er tilgjengelige og hvordan de virker

Bag containing Nicorette Microtabs, Nicorette Inhalator and Nicorette Invisipatch products

Nikotinerstatningsprodukter, som for eksempel depotplaster, fungerer vanligvis på samme måte. Produktene tilfører kroppen en mindre mengde nikotin enn det som finnes i sigaretter, uten de giftige kjemikaliene.

Nicorette®-plaster gir et vedvarende nivå av bakgrunnsnikotin for diskré kontroll av røykesug på dagtid. For å unngå søvnforstyrrelser bør du fjerne nikotinplaster om natten.

Dersom du røyker mer enn 20 sigaretter om dagen, kan du begynne med Nicorette® 25 mg depotplaster. Slik får du effektiv støtte i hele røykesluttreisen. Depotplasteret hjelper med å holde fokuset på røykeslutt, uten at du blir distrahert av røykesuget og andre abstinenssymptomer.

Depotplaster kan brukes alene, men også suppleres med for eksempel munnspray for å lindre suget mens du er på farten. Med Nicorette® kombinasjonsløsning (plaster + NEP-produkt) kan du maksimere sjansene dine med å lykkes med røyking for godt.

Kombinasjonsbehandlingen av to nikotinerstatningsprodukter (NEP) er kun for dem som er svært nikotinavhengig, dem som tidligere har mislykkes med røykeslutt, eller dem som fremdeles erfarer røykesug til tross for at de bruker et nikotinerstatningsprodukt.

Depotplaster

Når du forestiller deg røykeslutt, kan depotplaster – eller nikotinplaster – være én av de første tingene du tenker på.

Små, gjennomsiktige plastere er et nikotinerstatningsprodukt som har hjulpet folk til å slutte å røyke i flere tiår.

Disse plastrene inneholder forskjellige mengder nikotin, målt i milligram. Styrken som passer for deg vil være avhengig av hvor mange sigaretter du røyker. For eks.

 • Start med Nicorette® 25 mg depotplaster hvis du røyker 20 eller flere sigaretter om dagen.
 • Start med Nicorette® 15 mg depotplaster hvis du røyker mindre enn 20 sigaretter om dagen.
 • Fortsett med et Nicorette® 10 mg plaster etter fullført bruk av 15 mg depotplaster.

Riktig bruk
Depotplasteret brukes hele dagen, men bør fjernes før leggetid. Plasteret skal klistres på et rent, hårløst hudområde foran eller på siden av brystet, overarmen eller på hoften.

Når du tar på plasteret, absorberes nikotinen i plasteret gjennom huden.

Kom i gang med Nicorette® depotplaster for å slutte å røyke for godt. Ett plaster kan alene bidra til å redusere trangen til å røyke hele dagen (16 timer), og du kan enkelt velge riktig styrke tilpasset antallet sigaretter du røyker hver dag.

Munnspray

Nicorette Quickmist on a desk

Nicorette munnspray kan begynne å lindre lysten på sigaretter på så lite som 30 sekunder. Studier viser at det beste er å kombinere depotplaster med et hurtigvirkende nikotinerstatningsprodukt, for eksempel spray eller tyggegummi, slik at du får fullstendig kontroll over røykesuget.

Riktig bruk
Munnsprayen er enkel å bruke. Nikotinerstatningsproduktet kommer som en spraydispenser. Når du kjenner røykesuget, sprayer du 1 eller 2 ganger inn i munnen, enten på innsiden av kinnet eller under tungen – avhengig av bruksanvisningen.

Nicorette munnspray begynner å lindre røyksuget på 30 sekunder. For de beste resultatene bør du unngå at spray treffer leppene og innsiden av halsen. Maksimalt 4 sprayer i munnen per time, 64 sprayer om dagen.

Tyggegummi

Tyggegummi er en annen type nikotinerstatningsprodukt som kan brukes sammen med plaster for lindring av røykesuget. Tyggegummi er et ideelt NEP for å dempe røykesuget som dukker opp når du trenger lindring, for eksempel på bussen på vei til jobb.

Tyggegummi kommer i to styrker, som passer til forskjellige røykevaner. Styrken er designet for å reduseres over tid.

 • Mer enn 20 sigaretter om dagen – Begynn med 4 mg tyggegummi
 • Mindre enn 20 sigaretter om dagen – Begynn med 2 mg tyggegummi

Bruksanvisning
Tygg en stk tyggegummi hver gang du kjenner røykesuget. Tygg sakte til du kjenner en sterk smak. Dette er nikotinen som frigjøres.

Mens nikotinet tas opp av slimhinnene i munnen skal du stoppe å tygge og i stedet hvile tyggegummien mellom kinnet og tannkjøttet. Når smaken har falmet, begynn sakte å tygge tyggegummien igjen. Gjenta dette mønsteret i en halvtime.

Kom i gang med Nicorette® tyggegummi og stump røyken for godt. Tilgjengelig i 4 smaker, i doseringene 2 mg og 4 mg. Makismalt 24 tyggegummi om dagen.

Sugetablett

Sugetabletter kan brukes i kombinasjon med depotplaster fordi Nicorettes kombinasjonsbehandling bidrar til å maksimere sjansene dine for røykeslutt. I likhet med tyggegummi er sugetabletter et godt sted å begynne hvis du ikke allerede har prøvd nikotinerstatningsprodukter. Både tyggegummi og sugetabletter kommer i forskjellige styrker, og doseringen avhengig av hvor mange sigaretter du vanligvis røyker hver dag. For eksempel:

 • Start med 2 mg sugetabletter hvis du røyker 20 sigaretter eller færre om dagen.
 • Start med 4 mg sugetabletter når du røyker mer enn 20 sigaretter om dagen.

Riktig bruk
Sugetablettene ligner på vanlige sugetabletter for sår hals, og kommer i en liten plastboks. Plasser sugetabletten i munnen og veksle fra den ene siden av munnen til den andre under behandling. Gjenta dette inntil sugetabletten er helt oppløst. Du bør ikke tygge eller svelge sugetabletten.

Kom i gang med Nicorette® sugetabletter. Velg mellom 2 mg og 4 mg styrke. Nicorette frukt sugetablett og Nicorette coolmint sugetablett kommer begge i 2 mg, og Nicorette coolmint sugetabletter kommer også i 4 mg. Det betyr at du kan velge to forskjellige smaker, og riktig styrke basert på hvor mye du røyker. Makismalt 15 sugetabletter om dagen.

Inhalator

Nicorette Inhalator pack

Inhalatorer kommer i pakker på 4 eller 20. Nikotinerstatningsproduktet leveres i en patron som du fester til et munnstykke. Du fører munnstykket til leppene og inhalerer nikotinen.

Hver patron gir omtrent 20 minutters intens bruk. Når inhalatoren er tom, er det bare å bytte patron. Hver patron inneholder 4 mg tilgjengelig nikotinmengde. Maksimal bruk er 12 patroner per dag.

Start din reise til røykeslutt med Nicorette® Inhalator. Hvis du savner følelsen av en sigarett i hånden, kan dette være det perfekte nikotinerstatningsproduktet for deg.

Start reisen din mot en røykfri fremtid

Én av mytene rundt røykeslutt er at det å bruke viljestyrke alene er den mest effektive måten å slutte på.
Faktisk er det så lite som 5-7% av dem som slutter som er i stand til å gjennomføre røykeslutt uten noen annen hjelp enn viljestyrken. Å bruke et nikotinerstatningsprodukt kan doble sjansene dine for å slutte, sammenlignet med å bruke viljestyrke alene.

Det er mye hjelp og støtte der ute – du trenger ikke gjøre dette på egenhånd!

Start din røykesluttreise i dag ved å kombinere viljestyrken med et av våre nikotinerstatningsprodukter. Vi forstår hva som kreves for å slutte å røyke, og vi vil være med deg hele veien.