Mann ser ut av døren

Hva bør du gjøre hvis du har sprukket?

Hvis du får et tilbakefall, bør du ikke være for streng mot deg selv. Vi vet at det kan føles som et stort skritt i feil retning, men det beste er å godta at det har skjedd og se fremover. Vi har samlet noen tips som kan hjelpe deg med å komme på rett spor igjen!

 • Det er viktig å forstå at det å stumpe røyken er en læringsprosess.
  Husk at å stumpe røyken er som å lære å sykle. Det kan hende du faller av, men det viktigste er å komme seg på bena igjen og prøve på nytt. Det er det vi lærer av, og den samme logikken gjelder når du skal slutte å røyke.
 • Prøv å forstå hva som fikk deg til å gi etter for fristelsen, og planlegg hva du kan gjøre annerledes.
  En ting som er viktig når du skal slutte å røyke, er å finne ut hva som får deg til å ville ta en røyk. Ved å avdekke dine utløsende faktorer kan du lære å unngå dem neste gang. Vi har samlet noen tips som kan hjelpe deg å unngå røykesuget.
 • Minn deg selv på målene dine.
  Tenk på alt det positive som har skjedd siden du sluttet å røyke, og minn deg selv på hvorfor du bestemte deg for å slutte. Eller enda bedre: Du kan lage en liste og henge den opp som en påminnelse. Husk at du gjør noe fantastisk!
 • Snakk med folk i støttenettverket ditt.
  Ta imot støtte for å komme deg på rett spor igjen, og fortell andre hva du føler. Dermed unngår du å gjøre den samme feilen en annen gang.  
 • Kontroller doseringen av NICORETTE® produktet.
  Det kan hende du bør endre doseringen for å få bedre kontroll over røyksuget. Se produktsidene våre for informasjon om riktig dosering for deg, basert på hvor mange sigaretter du pleide å røyke daglig. Er du usikker på hvilken dosering som er best for deg, bør du snakke med legen din.
Nicorette sugetablett, tyggegummi og munnspray

Overvinn nikotinsuget

Her har vi samlet noen tips om hvordan du kan unngå nikotinsug og dempe abstinensene.

Mann på kafé som drikker kaffe og bruker nettbrett-PC

Røykeslutt-kalkulator

Med vår Røykeslutt-kalkulator kan du regne ut hvor mye penger du kan spare på å slutte å røyke.