2 kvinner i parken som løper med vannflasker, med sol i bakgrunnen

Hold vekten

Vi vet at noen er bekymret for å legge på seg når de slutter å røyke. For å holde kontroll på vekten er det nyttig å forstå hvordan kroppen endrer seg når du slutter å røyke.

Nikotin påvirker metabolismen og appetitten din

Nikotin, som finnes både i sigaretter og i nikotinerstatningsprodukter, bidrar til å øke forbrenningen, dvs. kroppen brenner kalorier fortere. I tillegg bidrar det til å undertrykke sultfølelsen. Når du slutter å røyke, og ikke lenger tilfører nikotin til kroppen din, kan forbrenningen reduseres og dermed brenner du kaloriene saktere. For å gjøre denne tiden litt lettere kan det derfor være nyttig å vite at nikotinerstatningsprodukter, som NICORETTE®, kan hjelpe deg å holde kontroll på røyksuget, slik at du får én ting mindre å tenke på.

Tips for å holde vekten

Disse rådene kan hjelpe deg å unngå vektøkning når du slutter å røyke:

  • Tren regelmessig. Gå eller ta sykkelen til jobb eller på besøk, eller skaff deg medlemskap i et treningsstudio.
  • Sett en stopper for sultfølelsen ved alltid å ha sunne godbiter for hånden. Nøtter, tørket frukt, frisk frukt og grønnsaker er ofte gode valg.
  • Pass på å spise mindre porsjoner til forbrenningen har stabilisert seg. Husk at det tar ca. 20 minutter fra du har spist til du føler deg mett, så ta gjerne en pause (gå deg en tur) etter hovedmåltidet for å se om du fortsatt er sulten etter en halvtime. Dersom du fortsatt er sulten, bør du velge noe sunt.
  • Bruk en kokebok med sunne retter når du skal lage mat.
  • Begrens alkoholinntaket.
10 tips för att sluta röka

10 tips for å slutte å røyke

Vi vet at det å slutte å røyke kan være en av de største utfordringene du kan møte. Her finner du tips som kan hjelpe deg å holde motivasjonen oppe og å følge planen.

Mann på kafé som drikker kaffe og bruker nettbrett-PC

Røykeslutt-kalkulator

Med vår Røykeslutt-kalkulator kan du regne ut hvor mye penger du kan spare på å slutte å røyke.